ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ...

 ΟΡΙΣΜΟΣ (by me)

Ρετσινιά, στίγμα, πες το όπως θες, είναι η στοχοποίηση ατόμων, ή κοινωνικών ομάδων και ανάδειξη τους σε κοινωνικούς απόκληρους. 

Ξέρω τι θα πεις! Μάζεψε το κι άσε με να συνεχίσω καθώς η ''ανοιχτόμυαλη'' κοινωνία την οποία τόσο πολύ θέλεις να υπερασπιστείς για να μην κολλήσουν σε ΕΣΕΝΑ τη ρετσινιά του ρατσιστή, δεν είναι ακριβώς όπως θα θέλαμε. 

Εν έτει , λοιπόν, 2000 και 20 φίλε αναγνώστη, και συγγνώμη που θα σου γκρεμίσω το συννεφάκι προοδευτικήλας, αλλά το μυαλό μπαμπουίνου που διαθέτουμε, αδυνατεί ακόμα να χωρέσει, τη διαφορετικότητα σε όποια μορφή. 

Και θα έρθεις να μου πεις, ''μερικοί το επιλέγουν''. Πρώτον, μαϊμουδάκι μου, κανείς δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε ''Α θα κάνω κάτι να ξεχωρίσω και βλέπουμε αν μου πάει'' με σκοπό μόνο να προκαλέσει τα δικά σου βάρβαρα ένστικτα.

Δεύτερον, υπάρχουν αυτοί που δεν επέλεξαν να ξεχωρίσουν. Π.χ. 

  • Παιδιά με ειδικές ανάγκες, σύνδρομο Down, τα λεγόμενα ανάπηρα ή καθυστερημένα των σχολείων (πάρε από δω το απαίδευτο βλαστάρι σου θα του χώσω μπουνιά) 
  • Κάθε άνθρωπος, παιδί, έφηβος ή ενήλικας που κάθε μέρα ξυπνάει και είναι αναγκασμένος να παλεύει με ψυχικές ασθένειες. 
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

Έτσι καταλήγουμε σε ανθρώπους που φαίνονται καλά, αλλά δεν είναι και αναγκάζονται να προσποιούνται επειδή... θα τους κολλήσουν τη ρετσινιά

Αν μαθευτεί ότι η Μαρία πηγαίνει σε ψυχολόγο θα την πουν τρελή και θα την κοιτάζουν με μισό μάτι. 

Αν ο άνεργος πατέρας της διπλανής πόρτας με τα δύο παιδιά, μαθευτεί ότι έπεσε σε κατάθλιψη που δεν μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του, θα πουν πως ''του σάλεψε'' ή ''το έχασε'' ή... το πιάνετε νομίζω. 

Είναι ποτέ δυνατόν να ντρέπεσαι να απευθυνθείς στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους και να εκμυστηρευτείς ότι το παιδί σου (για χ.ψ λόγους) χρίζει ψυχιατρικής βοήθειας, διότι μπορεί να το χάσεις μια για πάντα;;;

Κι όμως, αυτό πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να μην βαφτίσουν  το παιδί σου ''τρελό''. 

Επειδή, λοιπόν το δικό σου πιθηκάκι γέρασε και δε μαθαίνει γράμματα, μάθε σε αυτό του παιδιού σου μπας και γλιτώσουμε τα χειρότερα στο μέλλον 

Bασισμένο σε αληθινά γεγονότα και σε απευθείας μετάδοση από το πολυάσχολο μυαλουδάκι μου.

Candy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΌΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ...

ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ